Bed & breakfast Hälsingestugan, Trollharen

Trollharen är ett gammalt fiskeläge strax norr om Gävle. För den som är intresserad av fiske och natur är detta ett riktigt härligt resmål. Här kan man sportfiska bl.a. gädda och abborre samt besöka det vackra Axmars Naturreservat med ett flertal öar, inklusive ön Storjungfrun där det finns en fyr.

Bed & Breakfast

I Trollharen ligger ett mysigt bed & breakfast som passar både storfiskare, naturälskande och den som bara vill resa ut i naturen och stillheten ett tag för att få en paus från en hektisk vardag. Hälsingestugan är ett familjeföretag och vi vill att det ska kännas som att komma hem när man bor hos oss.

Rummen

De nyrenoverade rummen är inredda i diskret marin stil med en blinkning till sportfiske. I stora, sköna sängar sover man gott efter en dag i naturen under mjuka täcken på nymanglade lakan. Torkskåp för blöta fiskekläder finns att tillgå, liksom självklart wi-fi för att kunna kolla vädret inför morgondagens utflykt.

Restaurang

Varje morgon dukar vi upp en frukostbuffé som ger energi för stordåd med fiskespöt. Här finns nybakat bröd från eget kök, äggröra, bacon, frukt, yoghurt, pålägg såväl som fruktsallad, te och kaffe. Vi allergianpassar självklart frukosten om önskemål finns.

Kvällstid erbjuder vi ett urval av enklare varma måltider. Kaffe och te finns alltid att få under hela dagen.

Guidade båtturer och fiske

För den som vill hitta Trollharens bästa fiskeplatser eller se de vackraste delarna av skärgården, erbjuder vi båtturer med skickliga guider som arrangeras dagligen under säsong, antingen med större eller mindre sällskap. Båtturen bokas i receptionen där även fiskeutrustning och flytvästar finns att hyra till ett bra pris.

Det går även självklart bra att följa med på båtturen utan att fiska. Vi tar med picknick och fika till självkostnadspris för en fantastisk naturupplevelse, oavsett om man är fiskare eller ej!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *