Fisk i Trollharen

Det är något alldeles speciellt med att äta färsk fisk. Det minner om friska havsfläktar under soliga sommardagar. Att dessutom äta fisk som har tillagats av en tvättäkta fiskare tar det hela till en ny höjd och det görs allra bäst hos Trollharens Fisk! Både butiken och restaurangen är populära turistmål som frekventeras av både svenska och internationella gäster. Platsen ligger precis vid havet och är en fröjd för ögat.

Fisk från egen odling

Fisken som säljs kommer främst från de egna fiskodlingarna men den som önskar vildfångad fisk har tur. Fiskarblodet rinner nämligen fortfarande i restaurangägarens ådror så på menyn ses också vildfångad fisk från traktens vatten.

Fiskbutiken

Lars-Ove Flodberg har varit fiskare i hela sitt liv men någonstans på vägen började inspirationen att tryta och det var dags för nya utmaningar. Resultatet blev Trollharens Fisk som slog upp portarna år 1999. Butiken ligger invid ett av Jungfrukustens anrika fiskelägen och här säljs både färsk fisk liksom egenproducerade delikatesser.

Restaurangen

Till en början ägnade sig Trollharens Fisk endast åt att sälja sin fisk i butiken men inom några år var expansionen ett faktum och fiskrestaurangen öppnade. Den välsmakande fiskbuffén lockar långväga gäster och den serveras under hela sommaren. Det finns gott om plats i restaurangen och nyligen byggdes även en stor, fräsch uteservering som passande nog har en fantastisk utsikt över havet.

Kabyssen & Grillkåtan

På baksidan av gården står ”Kabyssen”. Den lilla stugan har 36 sittplatser och kan hyras av den som vill anordna fest, konferens eller någon annan tillställning. Självfallet ordnas fiskbuffé för den som önskar.

För den som vill stanna över natt finns fyra sovplatser i ”Grillkåtan” att tillgå. Byggnaden kan även hyras av mindre sällskap som vill dinera då den inrymmer 16 sittplatser.

Catering & presenter

Fiskbuffén kan beställas av företag och andra större sällskap året om. Trollharens Fisk gör även matiga presenter som brukar vara mycket populära inför julfirandet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *