Storjungfruns fiskestuga

När det är dags att koppla av och återknyta banden med naturen finns det möjlighet att boka rum i en av Hälsinglands vackra fiskestugor. Här vid hälsingekusten erbjuder vi guidade båtturer i Trollharens fiskelägen med tillgång till utrustning och kulturnära aktiviteter. Vårt bed and breakfast erbjuder alla tänkbara bekvämligheter alltefter önskemål och behov. Det finns fullt utrustade rum med frukost för hela familjen, men också enklare boende för den som vill spendera all tid utomhus med fiskespöt. Det går också att hyra en egen fiskestuga för den som vill bo lite mer avskilt.

Storjungfruns fiskestuga är belägen i en gammal kulturbygd full av både mystik och historik. Med den storslagna närheten till både öar och naturreservat finns det en mängd utflykter och äventyr att se fram emot. Vårt bed and breakfast är uppkallat efter ön Storjungfrun med sin vackra fyr. Nattetid lyser den upp det gamla kapellet och fiskeläget och skapar en oförglömlig stämning med sitt mjuka ljus. Svunna tiders svepande vind gör sig påmind och det är inte svårt att tänka sig människorna som levde och verkade här förr i tiden. De skapade sig ett liv här och levde av det som vattnet och jorden gav.

Naturen här kring Trollharen är speciell på många sätt och det finns mycket att upptäcka. Det rika fågellivet är vida känt och fiskevattnen bjuder på både gädda och abborre. Det finns en vildhet och en karghet som i samklang med årstiderna ger ett bestående och minnesvärt intryck. De guidade båtturerna gör också uppskattade besök till den lokala fiskebutiken som även har ett eget rökeri. Det finns också en närbelägen restaurang som är öppen hela sommaren som bjuder på utsökt mat i en fantastisk omgivning. Önskas det ytterligare service går det bra att kontakta vår fantastiska personal på Storsjöns fiskestuga som mer än gärna hjälper till att göra er vistelse till årets höjdpunkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *