Välkommen till oss på Hälsingestugan

Kom och upplev Jungfrukusten och njut av boendet på Hälsingestugan i naturskön miljö. Jungfrukusten sträcker sig ca 20 mil lång mellan Gästrikland och Hälsingland. Utefter kusten finns 4502 öar, många fina sandstränder och gamla, genuina fiskelägen. Hälsingestugan ligger i Trollharen, mittemellan Axmar och Ljusne. Trollharen är ett mysigt fiskeläge med sjöbodar och gästbrygga. Här sträcker sig historien långt tillbaka med fisket som huvudnäring. I Axmar tar naturreservatet vid, som består av flera öar, bl a Kusön och Kusö kalv.

Vi erbjuder ett litet personligt boende med rika möjligheter till rekreation. Stugan är omgiven av vidsträckta skogar och inom promenadavstånd finns både hav och sjö att njuta av. Härliga havsbad från någon av de många klipporna eller bad vid mysiga små barnvänliga sandstränder, det finns något för alla.

I både hav och sjö finns det rikligt med fisk, både gädda och abborre. Om siktet är inställt på laxfiske är Ljusnan och Skärån i Axmar de rätta platserna att bege sig till.

Ta med hunden och träna den i natursköna miljön, ta med en korg och plocka bär eller svamp, ta med ett staffli och fånga miljön med en pensel.

Äter gott gör du på Trollharens fisk och Axmarsbryggans havskrog. Räksmörgåsar, sill tallrikar, rimmad torskrygg, listan kan göras lång. På Trollharen finns även en gårdsbutik där du kan köpa sillinläggningar, lax och mycket annat. Perfekt att njuta på klipporna en ljummen kväll.

Vintertid är även den en fin tid på Hälsingestugan. Snön som gnistrar i grantopparna, isen som ligger tjock. Det är bara att spänna på skidorna eller långfärdsskridskorna, packa ryggsäcken och ge sig ut.

Tillsammans med våra lokala företagare anordnar vi turridning på Islandshäst, fiske- och skärgårdsturer, målar kurser, vinprovningar och mycket annat.

Om du bara vill vara och njuta av stillheten och tystnaden som omgivningarna bjuder in till eller önskar en mer aktiv vistelse, så är Hälsingestugan helt rätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *